Ruhakészítés

Szépnek teremte Isten, Mert hölgynek alkota: Virág a hölgy, az élet Szépsége, illata: Gyöngy, drága s ritka gyöngy ő
A szívnek tengerén,
Szelíd és tünde csillag
A szerelem egén.

Minden esküvő legizgalmasabb pontja az, amikor a násznép izgatottan várja a pillanatot, hogy megláthassa a csodálatos ruhájában tündöklő menyasszonyt. Azt mondják, egy nő ilyenkor a legszebb. Nincs tehát könnyű helyzetben, amikor elkezdi a hosszas keresgélést, hogy megtalálja azt a ruhát, amelyről egész életében álmodozott.

Tervezőként arra törekszem, hogy segítséget tudjak nyújtani ebben a nehéz – de annál örömtelibb – feladatban. Közösen megtalálhatjuk azt a ruhát, amely tökéletesen illeszkedik a menyasszony személyiségéhez, ízléséhez, igényeihez és nem utolsó sorban az alkatához.

Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, amikor a megfelelő fazont (uszályos, abroncsos, sellő formájú stb.) és anyagot (pl. selyemszatén, tüll, taft) keressük. Ne feledkezzünk meg azokról a valóban jelentéssel bíró és szép díszítő elemekről sem, amelyekkel igazán egyedivé tudjuk varázsolni a ruhánkat! Ekkor nyílik lehetőségünk arra, hogy a kedvenc mintáinkból vagy akár a széles magyar népi motívumrendszer világából csemegézzünk. A különböző kiegészítők (többek közt a boleró, párta, kesztyű és még sok más) még szóba sem kerültek, pedig sokak szívét dobogtatják meg ezek is.

Ha ezzel megvagyunk, (anélkül, hogy a vőlegény bármit is megsejtene belőle) az esküvői díszítést is érdemes összhangba hozni a választott menyasszonyi ruhánkkal. Természetesen ilyenkor kell gondolnunk a jegyesünk öltözékére is, amely lehet az elterjedt öltöny típus, de akár az igazán elegáns bocskai viselet is. Ugyanez vonatkozik a koszorús lányok ruháira is, amelyeket szintén lehetőségünk van egyedivé varázsolni.

Ha pedig elmúlt az éjfél, és átöltözünk, jelenjünk meg úgy, hogy mindenkinek ismét tátva maradjon a szája! ☺

Fordulj hozzám bizalommal, tervezzük meg együtt az álomruhádat (és mindent, ami még kellhet), amelyet aztán profi készítők segítségével meg is valósítok számodra!

Varga Eszter